Niken 2019

Yamaha R1

Την Νέα NIKEN GT 2019

παρουσίασε η Yamaha στην EICMA 2018
H Yamaha παρουσίασε στην επίσημη πρεμιέρα της Yamaha στην EICMA 2018, την νέα NIKEN GT 2019

Ανοίγει τους Δρόμους της Ζωής σε κάθε αναβάτη
Η Yamaha έχει δεσμευτεί να δημιουργεί καινοτόμα και συναρπαστικά σχέδια που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι συνώνυμο της απόλυτης ελευθερίας και ο στόχος της Yamaha είναι να δημιουργεί μοτοσυκλέτες που είναι έτοιμες να μεταφέρουν τους μοτοσυκλετιστές σε νέα μέρη, για νέες υπέροχες εμπειρίες στους Δρόμους της Ζωής.
 
Με την προσθήκη της NIKEN στην κατηγορία των μοτοσυκλετών Sport Touring, η Yamaha έχει πλέον καθορίσει ξεκάθαρα και με μεγάλη σαφήνεια τα μοντέλα της κατηγορίας αυτής, δηλαδή τα NIKEN, Tracer και FJR1300. Αυτή η ποικιλία θέτει την εταιρεία στη μοναδική θέση του να μπορεί να προσφέρει την απόλυτη συλλογή τρίτροχων και δίτροχων μοτοσυκλετών που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες κάθε πελάτη.

 
Η Yamaha είναι απόλυτα αφοσιωμένη στο να κάνει τις μοτοσυκλέτες Sport Touring πιο προσιτές σε όλους, με τη σειρά του 2019 να είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Από την πολύ οικονομική Tracer 700 μέχρι και την αποκλειστική, υψηλών προδιαγραφών NIKEN GT, η Yamaha έχει τη δύναμη να ανοίξει τους δρόμους της ζωής σε κάθε αναβάτη.
 
NIKEN: Η απόλυτη εμπειρία κίνησης στις στροφές – carving.
Το 2018, η κυκλοφορία της ριζοσπαστικής τρίτροχης μοτοσυκλέτας NIKEN έφερε μια ολοκαίνουργια οδηγική εμπειρία στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.
 
Εξοπλισμένη με την πρωτοποριακή τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης τροχών και ανάποδα πιρούνια διπλού σωλήνα, η NIKEN έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει την εκπληκτικότερη εμπειρία κίνησης στις στροφές, σε συνδυασμό με μεγαλύτερη σιγουριά του αναβάτη σε όλες τις συνθήκες. Με μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής ανάμεσα στα ελαστικά και την επιφάνεια οδοστρώματος, οι δύο μπροστινοί τροχοί με κλίση προσφέρουν αυξημένα επίπεδα κρατήματος στο μπροστινό μέρος, κάτι που είναι ιδιαίτερα αισθητό στις στροφές και το φρενάρισμα. Αυτό το μοναδικό και δυναμικό χαρακτηριστικό της NIKEN προσφέρει πρωτόγνωρη αίσθηση και χειρισμό.
 
Τα σχόλια από το κοινό που συμμετείχε σε ένα από τα NIKEN Demo Tours του 2018 σε ολόκληρη την Ευρώπη επιβεβαίωσε ότι αυτή η επαναστατική μοτοσυκλέτα κερδίζει ήδη τις καρδιές πολλών μοτοσυκλετιστών, οι οποίοι, όπως είναι απόλυτα κατανοητό, αρχικά ήταν σκεπτικοί ως προς τη γενική ιδέα μιας τρίτροχης μοτοσυκλέτας.
 
Αυτοί οι αναβάτες που είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν αυτήν την υψηλών προδιαγραφών τρίτροχη μοτοσυκλέτα Sport Tourer επιβεβαιώνουν την αξιοσημείωτη ικανότητά της να κινείται στις στροφές με μεγαλύτερη σιγουριά, ακόμα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ πολλοί πιθανοί πελάτες επιβεβαίωσαν ότι ο χειρισμός της NIKEN πραγματικά πρόσθεσε μια νέα διάσταση στην κατηγορία μοτοσυκλετών Sport Touring.
 
Το βασικό για να κατανοήσει κάποιος την γοητεία της NIKEN είναι να την οδηγήσει. Τώρα που το μοντέλο καταφθάνει στους αντιπροσώπους της Yamaha, όσοι δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στο European NIKEN Demo Tour μπορούν να ανακαλύψουν τη μοναδική οδηγική εμπειρία που προσφέρει αυτή η τρίτροχη μοτοσυκλέτα.
 
Όσον αφορά μια καινούρια ή άγνωστη τεχνολογία, πολλοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών και οι μοτοσυκλετιστές, συχνά αντιστέκονται στην αλλαγή και εμμένουν σε αυτά που γνωρίζουν. Ωστόσο, η NIKEN απέδειξε ότι η οδήγηση είναι πίστη. Με την αποδεδειγμένη ικανότητά της να προσφέρει την πιο συναρπαστική εμπειρία κίνησης στις στροφές, αυτή η μοναδική μοτοσυκλέτα παρουσιάζει μια νέα εποχή στη σχεδίαση των μοτοσυκλετών Sport Touring.
 
Νέα NIKEN GT: Οι στροφές είναι για όλες τις εποχές.
Η τρίτροχη ιδέα της NIKEN έχει κερδίσει τη μεγάλη πλειοψηφία των αναβατών που είχαν το χρόνο να δουν τα πράγματα από άλλη σκοπιά και να δοκιμάσουν κάτι νέο. Σχεδιασμένη για να κυριαρχεί σε αντίξοες συνθήκες, η NIKEN είναι ιδανική για οδήγηση παντός καιρού, και τις 4 εποχές, στους πιο δύσκολους ορεινούς δρόμους.
 
Εξοπλισμένη με μια σειρά ειδικών εξοπλισμών, η νέα NIKEN GT προσφέρει μεγαλύτερη λειτουργικότητα στην ιδέα της τρίτροχης μοτοσυκλέτας, παρέχοντας δυνατότητες για μεγαλύτερα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, σε συνδυασμό με αυξημένα επίπεδα άνεσης του αναβάτη και του συνεπιβάτη.
 
Ο ανεμοθώρακας μεγαλύτερου ύψους της NIKEN GT προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στο επάνω μέρος του σώματος από τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες, ενώ η ειδικά σχεδιασμένη άνετη σέλα βελτιώνει την εμπειρία Sport Touring τόσο για τον αναβάτη όσο και για το συνεπιβάτη. Οι κορυφαίας ποιότητας βαλίτσες από ημιμαλακό υλικό 25 λίτρων ABS είναι ελαφριές, μικρών διαστάσεων και εύχρηστες, ενώ για μεγαλύτερη άνεση, το πίσω μέρος της βάσης θήκης διαθέτει ενσωματωμένες χειρολαβές συνεπιβάτη.
 
Τα θερμαινόμενα γκριπ διασφαλίζουν οδηγική άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες και ενημερώνουν τον αναβάτη για το επίπεδο ζεστασιάς στον πίνακα οργάνων. Επίσης, υπάρχει μια πρόσθετη πρίζα 12 V για την τροφοδοσία ή τη φόρτιση διαφόρων συσκευών. Το μοντέλο GT διαθέτει επίσης κεντρικό ορθοστάτη που διευκολύνει την άνετη στάθμευση, καθώς και καθιερωμένες εργασίες συντήρησης αλυσίδων και επιθεώρησης ελαστικών σε μεγαλύτερα ταξίδια.
 
Χάρη στην πρωτοποριακή τρίτροχη σχεδίαση και το ριζοσπαστικό σκελετό, η NIKEN θα είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής όπου κι αν βρίσκεται. Και για ακόμα μεγαλύτερη αποκλειστικότητα, η νέα NIKEN GT παρέχεται σε δύο νέα χρώματα που προορίζονται ειδικά για το μοντέλο: το Nimbus Grey με μαύρο μπροστινό πιρούνι και το Phantom Blue με χρυσαφί μπροστινό πιρούνι.
 
Αποκλειστικά χαρακτηριστικά της NIKEN GT
• Μοτοσυκλέτα Sport Tourer μεγάλων αποστάσεων, παντός καιρού, για κάθε εποχή
• Ψηλός ανεμοθώρακας
• Άνετη σέλα
• Θερμαινόμενα γκριπ
• Πλαϊνές βαλίτσες από ημιμαλακό υλικό 25 λίτρων ABS
• Βάση πίσω σχάρας με χειρολαβή συνεπιβάτη
• Κεντρικός ορθοστάτης
• Δεύτερη πρίζα 12 V DC
• Αποκλειστικά χρώματα σκελετού GT και φινιρίσματα μπροστινού πιρουνιού
 
Βασικά χαρακτηριστικά των NIKEN GT και NIKEN
• Η πιο πρωτοποριακή σχεδίαση στην κατηγορία Sport Touring
• Ασύγκριτη εμπειρία κίνησης στις στροφές
• Εξαιρετική αίσθηση κρατήματος, σιγουριάς και φρεναρίσματος στο μπροστινό μέρος σε όλες τις επιφάνειες
• Ριζοσπαστική, τολμηρή και μοναδική τρίτροχη σχεδίαση
• Προηγμένη τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης τροχών
• Μεγάλη γωνία κλίσης, έως και 45 μοίρες
• Σύστημα διεύθυνσης Ackermann με διπλό ανάποδο μπροστινό πιρούνι
• Πλήρως ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση
• Τρικύλινδρος, υγρόψυκτος, κινητήρας CP3 847 κ.εκ., με 2ΕΕΚ
• TCS, QSS, συμπλέκτης A&S, D-MODE, σύστημα Cruise Control
• Υβριδικός σκελετός από χάλυβα και αλουμίνιο
 
Διαθεσιμότητα
Η NIKEN GT θα είναι διαθέσιμη στους αντιπροσώπους της Yamaha από τον Ιανουάριο του 2019. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και την τιμή λιανικής πώλησης στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με τον τοπικό εκπρόσωπο Τύπου.
 
Χρώματα
NIKEN GT Nimbus Grey με μαύρο μπροστινό πιρούνι
Phantom Blue με χρυσαφί μπροστινό πιρούνι
 
NIKEN Graphite με μπλε μπροστινό πιρούνι

H Yamaha Παρουσίασε την επετειακή YZF-R1 GYTR

στην EICMA 2018 
H Yamaha έκλεισε την επίσημη πρεμιέρα της Yamaha στην EICMA 2018, με την παρουσίαση της επετειακής YZF-R1 GYTR του 2019, όπου την έκανε με τον αναβάτη της,  στα WSBK και οδηγό της ομάδας που αγωνίζεται στον 8ωρο της Suzuka, Michael van der Mark !

Η Yamaha γιορτάζει την 20ή επέτειο της YZF-R1 με την έτοιμη για πίστα YZF-R1 με προδιαγραφές GYTR, ντυμένη στα νικηφόρα χρώματα του Suzuka 8 Hours 

Οι μοτοσυκλέτες της σειράς R της Yamaha βρίσκονται στην κορυφή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας από άποψη απόδοσης, τεχνολογίας και συναρπαστικής οδήγησης εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Από τη φιλική προς τον αναβάτη YZF-R3 μέχρι την πρωτοποριακή YZF-R1M, υπάρχει ένα μοντέλο Supersport για κάθε αναβάτη. Τώρα είναι η ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή με τη Yamaha και να μπείτε στην οικογένεια R-World, με τον πιο συναρπαστικό τρόπο μέχρι σήμερα.

Το 2018 είχαμε την 20ή επέτειο μιας από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, της Yamaha YZF-R1. Αυτό το πρώτο μοντέλο του 1998 έφερε την επανάσταση στην κατασκευή των μοτοσυκλετών superbike. Το μέγεθος και η θέση του κινητήρα, η διαμόρφωση των εξαρτημάτων μέσα στο πλαίσιο αλλά και το ίδιο το πλαίσιο επινοήθηκαν όλα από την αρχή. H Yamaha εδώ και δυο δεκαετίες χρησιμοποιεί την καθοριστική στον κλάδο των superbike μοτοσυκλέτα της ως πλατφόρμα καινοτομίας, φτάνοντας σε πρωτόγνωρα επίπεδα υπεροχής στον κόσμο της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας.

Για να γιορτάσουν την 20ή επέτειο της επαναστατικής μηχανής τους, τρεις αγωνιστικές ομάδες της Yamaha συμμετείχαν στον θρυλικό αγώνα Suzuka 8 Hours με YZF-R1 που έφεραν τα ρετρό κόκκινα και λευκά χρώματα της αρχικής YZF-R1 του 1998. Πάνω σε μηχανές ειδικής έκδοσης και φορώντας ταιριαστή δερμάτινη στολή, η εργοστασιακή ομάδα αγώνων της Yamaha με τους Alex Lowes, Michael van der Mark και Katsuyuki Nakasuga εξασφάλισε με ηρωική προσπάθεια την πρωτοφανή 4η διαδοχική νίκη σε αυτόν τον φημισμένο αγώνα αντοχής.

Σηματοδοτώντας αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός και δύο δεκαετίες πρωτοπορίας στην τεχνολογία των μοτοσυκλετών superbike, η Yamaha Motor Europe ανακοινώνει με περηφάνια την κυκλοφορία της συλλεκτικής έκδοσης της έτοιμης για πίστα YZF-R1 GYTR του 2019. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα νικηφόρα χρώματα του Suzuka 8 Hours της 20ής επετείου και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλών επιδόσεων GYTR® (Genuine Yamaha Technology Racing) και άλλα υψηλών επιδόσεων εξαρτήματα. Η YZF-R1 GYTR προορίζεται για χρήση μόνο στην πίστα.

Ο βασικός εξοπλισμός GYTR στην YZF-R1 GYTR περιλαμβάνει ένα σετ πλεξούδας καλωδίων για αγώνες, ECU, CCU και γρήγορο γκάζι. Αυτή η αποκλειστική αγωνιστική μοτοσυκλέτα διαθέτει επίσης ένα πακέτο μπροστινού πιρουνιού υψηλής απόδοσης Öhlins FGRT 219, πίσω αμορτισέρ TTX36 GP και πλήρως ρυθμιζόμενο αποσβεστήρα κραδασμών τιμονιού, καθώς και πλήρες σύστημα εξάτμισης Akrapovič Evolution 2 από τιτάνιο. Επίσης, για την προστασία της μοτοσυκλέτας, υπάρχουν προστατευτικά για το στροφαλοθάλαμο και τους άξονες των τροχών από τη Gilles Tooling.

Θα διατίθεται επίσης μια προαιρετική προσθήκη αγωνιστικών εξαρτημάτων άλλου κατασκευαστή, ειδικά επιλεγμένων και τοποθετημένων από μηχανικούς αγώνων μιας συνεργαζόμενης επίσημης αγωνιστικής ομάδας της Yamaha. Διασφαλίζουν ότι κάθε μοτοσυκλέτα θα διαθέτει το αγωνιστικό φέρινγκ από ανθρακονήματα στα εμβληματικά χρώματα του Suzuka 8 Hours και, μετά τη συναρμολόγησή τους, θα πραγματοποιείται στρώσιμο του κινητήρα με δυναμόμετρο και προσαρμοσμένη ρύθμιση του πλαισίου έτσι, ώστε κάθε αναβάτης να είναι πανέτοιμος να κατακτήσει την πίστα. Είναι μια μηχανή για γνήσιους αναβάτες αγώνων.

Η Yamaha Motor Europe θα κυκλοφορήσει μόλις είκοσι μοτοσυκλέτες αυτής της ειδικής έκδοσης, μίας για κάθε χρόνο που η YZF-R1 δίνει το παράδειγμα στον κόσμο των μοτοσυκλετών superbike. Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην EICMA είναι ένα πρωτότυπο και οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση στις τελικές και πλήρεις προδιαγραφές καθώς και στις τιμές στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου οι πελάτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κάνουν online κράτηση της μηχανής τους, πριν αγοράσουν την YZF-R1 GYTR του 2019 σε έναν επίσημο αντιπρόσωπο της Yamaha. Όποιος έχει την τύχη να αποκτήσει αυτό το μοναδικό κομμάτι στην ιστορία της μοτοσυκλέτας θα γίνει αυτόματα δεκτός στην εκδήλωση 2019 Yamaha Racing Experience (YRE), όπου θα διδαχτεί από τους ειδικούς πώς να αξιοποιεί πλήρως την έτοιμη για την πίστα αγωνιστική μηχανή του.